Kurz Data Scientist

Základní info

Popis kurzu

Data Science, neboli datová věda je vědní obor. Pomocí aplikace analytických, matematicko-statistických a programátorských postupů umožňuje vyvozovat závěry ze shromážděných dat. Data Science lze využít téměř ve všech oborech k vytváření, zlepšování, optimalizaci podnikání, produktů či procesů. Absolvováním kurzu Data Scientist se naučíš vytvářet závěry z velkého množství dat a provádět hloubkovou analýzu dat s využitím Machine Learning (strojové učení) a prediktivních modelů.

Cíle kurzu

Specialisté v oblasti Data Science jsou na trhu práce neustále žádaní a skutečnost, že stále více společností a odvětví začíná pracovat s velkými objemy dat, činí z tohoto oboru jednu z klíčových kompetencí budoucnosti.

Určeno pro

Kurz Data Scientist je určen zájemcům o analýzu dat a pokročilé techniky Data Science, jako je strojové či hluboké učení, které umožňují provádět ještě pokročilejší analýzy. Pokud tě baví pracovat s čísly a umíš Excel alespoň na základní úrovni, je tento kurz určen právě pro tebe.

Obsah kurzu

  • Základy datové analýzy
    Praktickým způsobem a bez předchozích zkušeností získáš dovednosti potřebné k tomu, abys mohl/a udělat první krok do světa datové analýzy. Naučíš se celý proces Data Science v praxi, základní schémata statistické analýzy, práce s databázemi a základní analýzu dat.
  • Python a analýza dat
    Základy programování jsou v Data Science důležitou dovedností a Python je v tomto nenahraditelný. Bude se ti hodit pro získávání dat, jejich čištění, zpracování, samotnou analýzu i pro vizualizaci. Naučíš se automatizovat zpracování dat a vytváření reportů v Pythonu, získávání dat z webových stránek a z dalších datových zdrojů, např. API, databázových systémů, ERP, CRM, účetnictví atd.
  • SQL a analýza dat
    V databázovém modulu si osvojíš tvorbu efektivních a komplexních dotazů v SQL, způsoby formátování výstupních dat a jejich transformace. Osvojíš si také principy práce s relačními databázemi.
  • Vizualizace dat
    Během posledního tematického bloku kurzu Data Analyst se naučíš vytvářet interaktivní vizualizace a dashboardy pomocí nejoblíbenějších nástrojů v Pythonu (např knihovna Matplotlib, Bokeh nebo Plotly Dash). Osvojíš si způsob jak vyprávět příběhy postavené na datech (storytelling). Srozumitelná a pochopitelná prezentace výsledků tvé analýzy je chvíle, kdy tvé úsilí získá hodnotu. Objevíte tak podstatu analýzy dat, tedy lépe ji pochopíte, naučíte se vyvozovat závěry a rozhodovat se.
  • Machine Learning
    V tomto modulu získáš komplexní znalosti v oblasti strojového učení (Machine Learning), které vám umožní získat práci juniorního datového vědce. Získáš tak kompetence k provádění všech částí procesu Data Science: plánování, realizace a kontrola celého projektu. Získáš více znalostí statistiky než průměrný programátor a více znalostí programování než průměrný statistik.

Předpoklady

Nutnost základní znalosti anglického jazyka a základní používání Excelu.

Studijní materiály

Learning Management System

Metody výuky

Distanční, online

Kurz Data Scientist

Vybraný termín:

18.11.2024 –  13.7.2025  ONLINE

Cena
+ 0% DPH

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je osm a osm ? Součet zapište číslicemi.