Útoky a penetrační testování na Wi-Fi sítích

Základní info

Cíle kurzu

Kurz je určený pro uchazeče, kteří potřebují mít teoretické a praktické znalosti pro testování bezpečnosti podnikových a jiných Wi-Fi sítí. Účastníci získají přehled o útocích, které útočníci používají a díky tomu budou schopni sami testovat bezpečnost Wi-Fi sítí a popřípadě díky tomu aplikovat obranné mechanismy v rámci jimi spravovaných prostředí.

Obsah kurzu

Představení: - Představení sylabu kurzu a rozvržení do dnů - Podpis dokumentu pro akceptování rizik vztahujících se na labové aktivity kurzu - Ukázka a připravení labového prostředí - Přehled Wi-Fi technologie - Základy sítí (základ OSI a TCP/IP modelů) - Wi-Fi technologie ve zkratce (vlny, pásmo, kanál, síla signálu, BSSID/SSID/ESSID, standarty, protokoly, šifrování) - Představení Wi-Fi adaptéru vhodného pro testování (Wi-Fi karta a volba chipsetu, příprava Kali Linux virtuálního stroje, automatická změna MAC adresy, módy adaptéru etc.)Průzkum: - Open Source Intelligence (OSINT) pro Wi-Fi pentesting (WiGLE, hledání vendora a zranitelností) - Skenování a Enumerace - Monitor mód a skenování Wi-Fi (nastavení monitor módu, Aircrack-ng suite, monitoring sítě, Wireshark) - Odhalení skryté SSID - Wardriving (Kismet, komunita, telefon, specializovaný hardware, GPS a geolokace)Bezpečnostní testování: - Představení a koncepty - WEP, jeho zranitelnosti a crackováníkomunikace) - KRACKs útoky - WPA3 útoky (Dragonblood)

Předpoklady

- Dobrá úroveň znalostí v oblasti internetworkingu, LAN sítí a jejich monitoringu a zabezpečení. - Základní znalost problematiky nastavení a správy Wi-Fi sítí. - Základní znalost operačního systému Linux a příkazů v Bash shellu. - Schopnost číst a porozumět technickým dokumentům v angličtině (prezentace samotná a odkazy v ní budou ve většině případů v angličtině).Tomuto odpovídá, nebo přesahuje znalost na úrovni: - Cisco kurzů CCNA, CompTIA Network+, či Security+

Studijní materiály

Účastníci obdrží přístup k elektronické verzi prezentace a dalším studijním materiálům. Prezentace kurzu jsou pouze v angličtině a budou poskytnuty po skončení kurzu jejím účastníkům.

Útoky a penetrační testování na Wi-Fi sítích

Vybraný termín:

12.11.2024 –  13.11.2024  Praha 8 Upřesnující informace k termínu

Cena
36 000 Kč + 21% DPH

Kontaktovat dodavatele


Kontrola proti spamu. Kolik je deset a sedm ? Součet zapište číslicemi.