Hledání přínosného ajťáka nemusí být utrpení. Řešením je speed-dating

Jak najít šikovné IT specialisty s okamžitým přínosem pro firmu? Díky tzv. speed-datingu je to otázka pár desítek minut, jak potvrzuje Ondřej Kamarýt, HR manager ze společnosti Coders Lab. Ta mimo jiné organizuje speed-datingové akce, kde firmy propojuje s juniorními či mediorními ajťáky, kteří mohou okamžitě pracovat na konkrétních IT projektech. Přesvědčte se na vlastní kůži, za zkoušku nic nedáte.

Coders Lab

Díky speed datingu poznáte i 12 kandidátů za hodinu

Čekat, až šikovný IT specialista odpoví na zveřejněný inzerát? To je jako hledat jehlu v kupce sena. Často nefunguje ani nahodilé oslovování na LinkedInu nebo nabírání uchazečů, kteří už na první pohled nesplňují podmínky dané IT pozice.

Existuje ale způsob, jak výrazně zvýšit pravděpodobnost, že ajťáka s požadovanými dovednostmi najdete rychle a s minimálním úsilím. Tím řešením jsou online speed dating akce (tzv. rychlé randění, v tomto slova smysl „profesní randění“), které online formou pořádá společnost Coders Lab.

„Je to skvělý nástroj, díky němuž relativně bez námahy poznáte budoucí hvězdy IT s komplexními zkušenostmi z oboru. Naše speed-datingy mají podobu krátkých rozhovorů, během kterých zaměstnavatelé zjistí klíčové informace o kandidátech, jejich dovednostech a zkušenostech,“ vysvětluje Ondřej Kamarýt z Coders Lab.

Záleží jen na firmě, kolik času kandidátům věnuje – za hodinu může stihnout třeba 12 kandidátů, nebo si jich vytipovat pár a promluvit si s nimi detailněji. Tento formát firmám umožňuje rychle vyhodnotit potenciál kandidátů a následně je pozvat na podrobnější pohovory. Jde o efektivní způsob, jak zkrátit výběrové řízení a najít kvalifikované odborníky bez zbytečných průtahů.

„Naše speed datingy probíhají online a účast na nich je zdarma. Zájemci z řad firem klidně mohou přijít jen na zkoušku a bez závazku zjistit, jestli jim tento typ náboru sedí,“ doplňuje Kamarýt.

Ondřej Kamarýt

Ondřej Kamarýt

HR MANAGER

Coders Lab

„Mám na starosti kariérní program Career Lab, pomáhám studentům s hledáním práce a starám se o naše firemní partnery.“

Domluvte si konzultaci

Vyber si datum a čas zde

Absolventi kurzů Coders Lab jsou připraveni pracovat na IT projektech

Jak se talentovaní IT specialisté na speed datingu ocitnou? Jedná se o úspěšné absolventy kurzů Coders Lab, které spojuje jedna věc: všichni se v kurzu teoreticky i prakticky připravovali na konkrétní pozici, a to tak, aby si hned po jeho dokončení mohli hledat práci. Mezi uchazeči tedy firmy najdou kvalifikované programátory (pro backend i frontend), datové analytiky nebo třeba testery softwaru.

„Kvalitu našich kurzů zajišťujeme prostřednictvím pečlivě navržených vzdělávacích programů a zkušených lektorů. Naši studenti pracují na reálných projektech a procházejí praktickými zkouškami, což jim umožňuje získat cenné zkušenosti. Díky tomu jsou dobře připraveni a mohou se rychle zapojit do pracovního procesu,“ pokračuje Ondřej Kamarýt.

Přestože jde o juniorní specialisty, řada z nich za sebou má působení na různých, často i seniorních pozicích v administrativě, financích, logistice a dalších oborech. Během kurzu navíc museli prokázat značné úsilí a silnou vůli.

Hledáte programátory, analytiky či testery? Stačí se ozvat

Začít s efektivním hledáním IT specialistů je snadné – stačí, když zájemci z řad firem kontaktují Coders Lab. Rovnou se mohou domluvit na specifikaci pozic, které potřebují obsadit nebo si domluvit termín první účasti na speed-datingu.

„Spolupracujeme s širokou škálou firem od startupů až po velké korporace. Naši partneři oceňují především rychlost a efektivitu speed-dating akcí, stejně jako kvalitu našich absolventů. Mnoho partnerů se k nám vrací opakovaně, protože jsou spokojeni s výsledky a přínosem spolupráce,“ uzavírá Kamarýt.

Coders Lab pro firmy zařizuje i specifické IT kurzy na míru, pomáhá jím s hledáním jasně definovaných kandidátů nebo doporučuje zajímavé stážisty.

O Coders Lab

Coders Lab je IT akademie specializující se na intenzivní a dlouhotrvající kurzy v oblasti IT. Poskytuje komplexní vzdělávací programy, které pečlivě připravují účastníky na pozice juniorních IT specialistů. Programy vychází z mnohaletých zkušeností mateřské společnosti Coders Lab Poland.

Kromě vzdělávání jednotlivců se Coders Lab zaměřuje i na B2B spolupráci. Poskytuje firmám přístup ke kvalifikovaným IT absolventům.