JavaDays přinesou aktuální novinky a informace ze světa programovacího jazyka Java

JavaDays 2024, největší konference svého druhu v Česku, se letos uskuteční 12. a 13. listopadu. Devátý ročník proběhne hybridně, tedy jak fyzicky v CineStar OC Černý Most v Praze, tak i online. Účastníci se mohou těšit na nejnovější informace o této populární platformě. Konference je určena nejen Java vývojářům a programátorům, ale i všem dalším zájemcům.

JavaDays

Java je multiplatformní objektově orientovaný programovací jazyk, který běží na miliardách zařízení po celém světě. Používá aplikace, operační systémy pro smartphony, podnikový software a mnoho známých programů. Přestože byla vyvinuta před více než 20 lety, je Java aktuálně nejoblíbenějším programovacím jazykem pro vývojáře aplikací.

„JavaDays je dlouhodobě uznávaná profesní konference, která se stala jednou z nejvýznamnějších IT akcí v České republice. Letos se bude stejně jako několik posledních let konat hybridně, což znamená, že se účastníci mohou zúčastnit, jak osobně v konferenčním sále, tak i sledovat všechny přednášky online prostřednictvím naší nové aplikace,“ říká Jan Dvořák, výkonný ředitel Počítačové školy GOPAS, která konferenci již od jejího vzniku pořádá.

Konference nabídne příležitost setkání s nejvýznamnějšími českými a slovenskými osobnostmi oboru, načerpání informací z jejich přednášek a v rámci on-line chatu diskuse o konkrétních problémech z programátorské a vývojářské praxe. Účastníci pak obdrží 10denní přístup do archivu přednášek, takže si bude moci všechny poznatky zopakovat.

Konference JavaDays připravila 15 přednášek a 14 předních expertů ve dvou dnech. Očekáváno je na 350 účastníků, kteří se mohou těšit například na:

Keynote – přednášející Jiří Pinkas

Java se neustále vyvíjí, poslední LTS verze vyšla před rokem (v21) a další bude již za rok (v25). V této přednášce se zaměříme na aktuální stav Java platformy a podíváme se na virtuální vlákna, která vyšla již před rokem, ale mezitím přibyla jejich podpora například do Springu.

Java a OpenTelemetry přednášející Kamil Ševeček

Bojíte se, že roboti převezmou vaši práci? Zjistěte, jak funguje strojové učení a jak můžete vyhrát kybernetické války s Javou nebo jakýmkoli jiným programovacím jazykem.

Video a multimédia na Androidu – přednášející Jan Kaláb

Zajímá vás, jak fungují moderní služby pro streamování videa, a jaký je jejich historický vývoj? Kromě těchto témat vás čeká i praktická ukázka streamování videa na zařízení s Androidem.

Azure OpenAI a Java client library – přednášející Štěpán Bechynský

Na této přednášce bude vysvětleno, jak nasadit model vytvořený společností OpenAI do prostředí Azure. Budeme se zejména věnovat aspektům nasazení modelů ve firemním prostředí s ohledem na bezpečnost. Uvidíte napojení na vlastní data s využitím služby Azure AI Search. Dále se budeme věnovat OpenAI REST API a knihovně pro programovací jazyk JAVA.

Data pod zámkem: Jak nezneužít, co Vám uživatel svěří – přednášející Antonín Stoklásek

Chcete postavit systém, který vám neumožní zneužít data uživatelů (ani kdybyste chtěli)? Jak šifrovat jako profík, ochránit uživatele a zajistit, že vám za to zaplatí? A jak při tom nepomáhat padouchům? Tohle všechno, a ještě víc vám ukáže programátor pro programátory. Přijďte zjistit, jak na chytře řešené zabezpečení.

Podrobné informace o programu konference, přednášejících a jejich tématech jsou k dispozici na www.javadays.cz.

JavaDays